Wednesday, June 26, 2013

Kecoh di Stadium Perak

Sumber: Harian Metro

Foto
PEMAIN Perak dan LionsXll terbabit dalam pergaduhan pada masa kecederaan babak kedua sehingga terpaksa dileraikan pegawai keselamatan.


Ipoh: Pasukan dari Singapura, LionsXII FC semakin menghampiri kejuaraan Liga Super buat kali pertama walaupun terikat 1-1 pada perlawanan menentang Perak di Stadium Perak, Ipoh, malam tadi.


Keputusan seri itu meletakkan anak didik V Sundramoorthy terus unggul di persada Liga Super dengan kutipan 40 mata, kelebihan empat mata ke atas Selangor yang merampas tangga kedua dari Johor Darul Takzim (DT), dengan saingan liga berbaki dua perlawanan.

Bagaimanapun kekecohan berlaku apabila pemain Perak Khairi Kiman diarah keluar padang oleh pengadil kerana mengutip kad kuning kedua pada masa kecederaan separuh masa kedua.

Situasi itu menyebabkan kem Perak yang tidak berpuas hati menyerbu masuk ke padang dan cuba berdepan dengan pengadil sehingga berlaku kekecohan apabila pemain LionsXII turut bertindak balas sehingga memaksa pegawai keselamatan dan pegawai kedua-dua pasukan meleraikan mereka.

Pada perlawanan di Ipoh itu, skuad Seladang berada di depan menerusi jaringan Paulo Rangel pada minit ke-58 sebelum Shahfiq Ghani menyamakan kedudukan untuk pasukan pelawat pada minit ke-75.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...