Wednesday, October 9, 2013

Sundra letak jawatan, ubah angin latih NS

Sumber: Harian Metro

Kuala Lumpur: V Sundramoorthy meletak jawatan sebagai ketua jurulatih LionsXII dan skuad bawah 23 tahun Singapura dan dilapor akan menjadi jurulatih baru Negeri Sembilan.

Media di republik berkenaan melaporkan usaha Persatuan Bolasepak Singapura (FAS) untuk mengekalkan Sundramoorthy tidak berhasil walaupun menawarkan bayaran gaji sama seperti ditawarkan Negeri Sembilan.Perkembangan itu pasti meresahkan LionsXII yang muncul juara Liga Super musim ini selain dilapor bakal kehilangan beberapa pemain utama seperti kapten Shahril Ishak, Hariss Harun dan Baihakki Khaizan.

LionsXII kendalian Sundramoorthy tampil buat kali pertama di Liga Malaysia pada musim lalu dan bergelar naib juara Liga Super dan meraih gelaran juara musim ini. Mereka juga mara ke suku akhir sebelum laluan skuad Singa itu tersekat apabila tewas kepada Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di suku akhir Piala Malaysia, Jumaat lalu.


Tindakan Sundramoorthy itu menyebabkan persediaan skuad bawah 23 tahun republik berkenaan untuk menghadapi Sukan SEA di Myanmar pada Disember nanti berada dalam keadaan tidak menentu.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...