Saturday, October 27, 2012

Safiq Rahim pilih Johor


KUALA LUMPUR - Jika tahun lalu Angkatan Tentera Malaysia (ATM) muncul sebagai Manchester City Malaysia nampaknya gelaran itu bakal diraih oleh pasukan Johor FC atau yang mahu dikenali sebagai Johor pada musim depan.

Selepas Aidil Zafuan Abdul Razak, Zaquan Adha Abdul Razak dan Azmi Muslim dikaitkan hampir pasti akan berpindah ke Johor, yang terbaru, ketua pasukan Harimau Malaya dan Selangor, Safiq Rahim difahamkan sudah menjadi milik skuad dari negeri selatan tanah air itu.Menurut sumber, Safiq telah memberikan persetujuan bersama Johor pada musim depan dan telah menolak tawaran untuk bermain bersama Safee Sali di Arema-Pelita dalam saingan Liga Super Indonesia (ISL).

Safiq memilih bersama Johor yang dijangka menjadi pencabar baru saingan Liga Malaysia pada musim depan yang mendapat sentuhan pemain legenda bola sepak Singapura, Fandi Ahmad sebagai jurulatih.

Fandi bakal dibantu bekas jurulatih Harimau Muda B, Ismail Ibrahim pada musim 2013 sementara Johor FA yang berada dalam Liga Perdana melantik Azmi Mohammad sebagai jurulatih.

Mempunyai kepakaran menjaringkan gol melalui sepakan percuma, Safiq dianggap antara pemain tengah tempatan terbaik dalam saingan Liga Malaysia.

Selepas sekian lama gagal meriah sebarang trofi dalam saingan Liga Malaysia, Johor yang kini berada di bawah kepimpinan Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim dijangka berbelanja besar bagi menarik seberapa ramai pemain ternama menyertai pasukan Johor yang bersaing di Liga Super.

Selain itu, Johor kini dalam usaha menarik minat tiga lagi nama besar iaitu sayap kiri Harimau Malaya, S. Kunalan dari Negeri Sembilan, penyerang veteran ATM, Hairuddin Omar dan bekas pemain Terengganu, Mohd. Muslim Ahmad yang beraksi di posisi pertahanan.

Dua pemain yang membantu kejayaan Kelantan menjuarai Piala Malaysia, Nurul Azwan Roya dan Indra Putra Mahayuddin juga turut menarik perhatian Johor.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...