Tuesday, August 23, 2011

Kembali di puncak

Prestasi Zaquan melonjak legakan Azraai

AYAM tambatan Negeri Sembilan, Mohd Zaquan Adha Abdul Radzak sudah hampir kembali ke tahap prestasi asal dan perkhabaran ini harus melegakan jurulatih, Mohd Azraai Khor Abdullah. 

Penyerang harapan Hoben Jang Hoben itu akan terus diberi ruang beraksi dalam perlawanan persahabatan membolehkannya meningkatkan lagi keyakinan diri menjelang tirai saingan Piala Malaysia, 6 September ini.

Zaquan yang sebelum ini terpaksa berehat panjang berikutan kecederaan lutut dialaminya, mula beraksi pada perlawanan persahabatan menentang Sarawak di Stadium Tuanku Abdul Rahman Paroi, Sabtu lalu, yang berkesudahan Negeri Sembilan menang, 2-1.
Sebelum itu Negeri Sembilan mengadakan perlawanan dengan Johor FC di tempat lawan yang berkesudahan seri 1-1. 

Pengendali pasukan akur betapa dia lega dengan perkembangan positif ditunjukkan anak didiknya itu dalam perlawanan itu. 

“Sekali pun Mohd Zaquan belum mencapai tahap prestasi maksimum, persembahan ketika menentang Sarawak sudah menunjukkan petanda positif. Saya mahu uji dia lagi apabila menentang Johor, Rabu ini (esok) dan Selangor, Sabtu ini, di Paroi,” katanya semalam. 

Negeri Sembilan yang diletakkan dalam Kumpulan B bersama Terengganu, Selangor PKNS dan Sime Darby, amat mengharapkan khidmat Zaquan dalam misi mereka merampas kembali trofi kejuaraan Piala Malaysia yang terlepas kepada Kelantan, musim lalu.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...