Friday, August 26, 2011

Yunus kaji kelemahan


BIARPUN tewas 1-3 kepada Kelantan, skuad T-Team menyifatkan perlawanan ujian di Stadium Sultan Muhammad IV, kelmarin, berjaya mendedahkan kelemahan pasukan.

Ketua jurulatih, Yunus Alif berkata, Kelantan menunjukkan permainan bagus dan lebih tenang untuk menguasai perlawanan walaupun diberi tekanan sepanjang permainan.

“Kelantan boleh dikatakan pasukan sempurna dan pemain mereka tenang dan bijak menggunakan peluang yang ada.


“Keputusan perlawanan tidak penting kerana menerusi perlawanan itu saya dapat mengesan kelemahan untuk diperbaiki secepat mungkin,” katanya.

Kelantan mendahului pelawat menerusi sepakan penalti seawal minit ke-19 yang disempurnakan kapten Mohd Badri Radzi.

T-Team turut mendapat penalti pada m-24 selepas penjaga gawang Kelantan, Mohd Shahrizan Ismail mengasari Shamsul Kamal Mohd yang kemudian disempurnakan Fitri Omar.Dua lagi gol Kelantan dijaringkan pemain pinjaman Pahang, Azamuddin Mohd Akil dan Mohd Badri Radzi.

Sementara itu, ketua jurulatih Kelantan, Datuk M Karathu berkata, keputusan perlawanan persahabatan tidak menjadi ukuran kerana apa yang lebih penting pemainnya mengekalkan kemantapan corak permainan.


“Kami menang perlawanan ini kerana pemain beraksi seperti dirancangkan dan saya harap mereka dapat mengekalkan rentak permainan seperti ini ketika kempen Piala Malaysia nanti,” katanya.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...