Thursday, May 19, 2011

Kedah lonjak tangga keempat Liga Super

KEDAH melonjak ke tangga keempat Liga Super selepas menewaskan Perlis 2-0 di Stadium Darulaman malam tadi - memintas Perak. 

Namun, Perak yang sebelum ini mendahului dengan kelebihan jaringan mampu merampas kembali kedudukan mereka jika menewaskan Sabah di Stadium TLDM Lumut, petang ini.

Perlis yang masih di tangga tercorot liga dan terdesak memburu tiga mata penuh malam tadi, seakan mampu merealisasikan impian selepas mengekang tuan rumah 0-0 pada babak pertama, tetapi kesilapan kapten pasukan, Azmizi Azmi dua minit selepas rehat memberi Kedah kelebihan.


Azmizi yang cuba menghantar bola kepada penjaga gol Perlis, Amini Ahmad Tabarani menerusi tandukan ke belakang, sekadar melihat bola tandukannya melepasi jangkauan Amini dan menerjah gawang sendiri untuk gol pertama Kedah. 

Kedah yang mendapat suntikan semangat hasil gol berkenaan, terus mengasak dan hanya memerlukan empat minit menggandakan jaringan apabila Faizal Abu Bakar bijak menguis bola yang diumpan cantik C Thirumurugan. 

Malang terus menimpa Perlis apabila terpaksa bermain dengan 10 orang selepas Hadi Syahmi menerima kad kuning kedua kerana mengasari Baddrol Bakhtiar. 

Perlawanan malam tadi satu-satunya saingan Liga Super yang berlangsung dengan enam perlawanan lain berlangsung, hari ini.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...