Wednesday, December 21, 2011

Johor, Johor FC kongsi Stadium Pasir Gudang

BH Online

PASUKAN Johor akan berkongsi dengan Johor FC untuk menjadikan Stadium Pasir Gudang sebagai gelanggang sendiri masing-masing apabila tirai Liga Malaysia disingkap awal bulan depan. 

Pengurus pasukan Johor, Datuk Abdul Aziz Sapian berkata, pihaknya membuat keputusan itu selepas pengurusan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) tidak membenarkan stadium digunakan pasukan Johor.“Pihak Universiti Teknologi Malaysia tidak membenarkan kita menggunakan stadium mereka dengan alasan stadium itu belum siap sepenuhnya. Kita akur dengan keputusan mereka,” katanya, semalam.
Beliau yang juga Naib Presiden Persatuan Bolasepak Negeri Johor (PBNJ) berkata, Stadium Kluang yang turut dicadangkan sebagai gelanggang Johor tidak boleh menganjurkan perlawanan pada waktu malam. 

Lampu limpah di Stadium Kluang menurut Abdul Aziz tidak menepati spesifikasi teknikal, menyebabkan ia hanya berkemampuan menganjurkan perlawanan pada sebelah petang. 

Pasukan Johor terpaksa bergelut mencari stadium baru sebagai gelanggang sendiri beberapa minggu sebelum Liga-M bermula berikutan kerja pembaikan di Stadium Larkin. 

Kerja berkenaan dijangka bermula awal tahun depan dan dijangka siap dalam tempoh empat hingga lima bulan. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...