Friday, December 9, 2011

Kecik tak kempunan jika tercicir ke AustraliaWan Zaharul Nizam (dua dari kiri) masih menerima rawatan insentif daripada Institut Sukan Negara bersama seorang lagi pemain Harimau Muda, Gary Steven Robbat.

KUALA LUMPUR - Menyedari kecederaan otot paha yang dialami masih belum pulih sepenuhnya, pemain sayap Bawah 22 tahun negara, Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria atau lebih dikenali 'Kecik' rela jika namanya tidak disenaraikan ke Australia pada 10-22 Disember ini.


Meletakkan sasaran mahu beraksi kembali semasa berdepan Bahrain pada pusingan kelayakan akhir Olimpik yang dijadualkan 5 Februari depan, dia kini masih menerima rawatan insentif dari Institut Sukan Negara (ISN) bersama seorang lagi pemain, Gary Steven Robbat.


"Peluang saya untuk dibawa ke Sydney masih 50-50 kerana kecederaan saya dijangka pulih sepenuhnya dalam tempoh sebulan mengikut apa yang diberitahu oleh ISN.


"Oleh itu, saya fikir kemungkinan saya tidak disenaraikan ke Sydney, Australia kerana faktor kecederaan, namun jika itu berlaku, saya tidak kisah dan sanggup berikan peluang kepada rakan-rakan lain yang masih boleh bermain.


"Apa yang penting, saya mahu kecederaan hamstring saya ini sempat pulih sebelum berdepan Bahrain," katanya yang ditemui pada sesi latihan skuad Bawah 22 tahun negara, baru-baru ini.
Kecik mengalami kecederaan ketika berdepan Indonesia pada peringkat kumpulan Sukan SEA XXVI Indonesia.


Skuad Olimpik yang sedang menjalani latihan dan pemilihan pemain ke Sydney bagi menghadapi tiga perlawanan persahabatan dengan pasukan Liga Australia.


Sydney FC akan menjadi pasukan pertama menguji anak-anak buah Ong Kim Swee pada 13 Disember diikuti dua hari kemudian, Central Coast Mariners dan menutup tirai perlawanan persahabatan dengan Newcastle Jets pada 19 Disember.


Jelas pemain berusia 20 tahun dari Tumpat, Kelantan ini, hatinya masih geram semasa melihat rakan-rakannya tewas dua kali berturut-turut dalam perlawanan kelayakan Olimpik baru-baru ini.


"Hati saya cukup pedih apabila melihat rakan-rakan berjuang dalam kepenatan semasa kalah kepada Syria dan Bahrain, baru-baru ini.


"Kalaulah saya tidak cedera, saya mahu membantu rakan-rakan lain dan yakin dapat memberikan sesuatu dalam perlawanan berkenaan," ujarnya.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...