Monday, February 20, 2012

Farhan menjadi


Harian Metro

PEMAIN sayap kanan, Mohd Nor Farhan Muhammad muncul wira The Red Warriors apabila jaringannya pada saat akhir perlawanan ketika menentang Sarawak dalam saingan Piala FA di Stadium Sultan Muhammad, Kota Bharu, malam kelmarin berjaya membawa pasukannya ke pusingan kedua.

Mohd Nor Farhan yang berada di bangku simpanan dimasukkan bagi menggantikan penyerang import, Nwoha Onyekachi lima minit sebelum tamat permainan menamatkan debaran kira-kira 15,000 penyokong untuk melihat pasukan kesayangan mara ke pusingan kedua.

Mohd Nor Farhan berkata, dia berharap jaringan kemenangan itu dapat memberinya suntikan semangat untuk terus mempamerkan aksi terbaik dan membantu pasukan Kelantan dalam setiap perlawanan.
Bagaimanapun, pemain berusia 27 tahun itu mengakui belum mencapai tahap sebenar selain sedang berusaha mencari sentuhan bagi memantapkan lagi prestasinya selain bersedia untuk diturunkan dalam setiap perlawanan.

“Saya bersyukur dan puas hati kerana dapat membantu pasukan mara ke pusingan kedua dalam saingan Piala FA namun saya mengakui belum mencapai tahap sebenar dan akan membuat yang lebih baik dalam perlawanan akan datang,” katanya.


Sementara itu, pengurus pasukan, Azman Ibrahim menyifatkan kemenangan Kelantan menewaskan Sarawak 2-1 di laman sendiri sebagai satu perlawanan yang mendebarkan sepanjang 90 minit ia berlangsung.

Azman berkata, dia mengakui kemenangan itu adalah hasil kerja keras pemain namun untuk menewaskan Sarawak yang begitu bersemangat memberi saingan sengit di akhir perlawanan adalah satu situasi yang benar-benar mencemaskan.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...