Saturday, February 11, 2012

Tok Gajah tamatkan kontrak Yaw


Harian Metro

SELEPAS enam perlawanan, kontrak penyerang Ghana, Nana Yaw ditamatkan berikutan prestasi hambar dan kehadirannya tidak banyak membantu memperkasakan skuad Pahang dalam saingan Liga Perdana.

Daripada enam penampilan itu, Yaw yang berusia 26 tahun itu hanya menjaringkan satu gol berbanding penyerang tempatan, Azamuddin Akil, empat.


Penamatan kontrak itu disahkan pengurus Pahang, Datuk Che Nasir Salleh yang mengharapkan skuad kendalian Dollah Salleh itu dapat mengisi dua kuota pemain import yang lebih berkualiti.“Kontrak Yaw bukan ditamatkan tanpa sebarang perbincangan, tetapi selepas melihat tiada sebarang peningkatan aksi dalam enam perlawanan, kami terpaksa membuat keputusan menamatkan khidmatnya.


Keputusan itu juga bagi memastikan prestasi pasukan tidak terjejas bagi mengharungi Liga Perdana dan Piala FA,” katanya semalam.Bagi mengisi dua kuota pemain import, Che Nasir berkata, tiga pemain masing-masing dua dari Russia dan seorang dari Serbia-Montenegro diharap mengisi kekosongan itu.No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...