Wednesday, April 18, 2012

'Kelantan keliru'

BH Online

KAFA mungkin buat rayuan kepada FAM minta penjelasan

SEPERTI tidak puas hati dan mula meragui kesahihan hukuman awal, Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) mungkin akan membuat langkah berikut membuat rayuan kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) meminta penjelasan kenapa 14 mata dipotong daripada skuad Piala Presiden.

Semalam, Naib Presidennya, Rosmadi Ismail menjelaskan selepas menyemak buku manual berhubung denda kerana menggunakan pemain tidak sah, mereka tidak menemui sebarang peraturan seperti disiarkan atau itu berlaku mungkin kerana tersilap maklumat.
KAFA tetap terima keputusan dibuat Jawatankuasa Pertandingan Tempatan (JKPT). - Rosmadi Ismail, Naib Presiden KAFA
“KAFA tetap terima keputusan dibuat Jawatankuasa Pertandingan Tempatan (JKPT) tapi selepas menyemak buku manual berkenaan kami terdorong untuk mendapatkan lebih penjelasan.

“Selepas bermesyuarat dan melihat manual undang-undang pertandingan diberi kami sepakat menghantar rayuan,” katanya.


Kelantan rayu hukuman 14 mata


PERSATUAN Bola Sepak Kelantan (KAFA) dijangka akan mengemukakan rayuan kepada Jawatankuasa Pertandingan Tempatan (JKPT) bagi hukuman pemotongan 14 mata dikenakan terhadap skuad Piala Presiden gara-gara menurunkan pemain tidak sah.

Selepas meneliti dan memahami peraturan ditetapkan seperti tercatat dalam manual undang-undang pertandingan Liga Malaysia 2012, rayuan itu akan disegerakan dalam masa terdekat.
“KAFA tetap terima keputusan dibuat JKPT Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) tapi selepas menyemak buku manual berkenaan, kami tidak menemui sebarang peraturan seperti disiarkan atau itu berlaku mungkin kerana tersilap maklumat.
Kami tidak menemui sebarang peraturan seperti disiarkan atau itu berlaku mungkin kerana tersilap maklumat. - Rosmadi Ismail, Naib Presiden KAFA
“Selepas bermesyuarat dan melihat manual undang-undang pertandingan diberi kami sepakat menghantar rayuan,” kata Naib Presiden KAFA, Rosmadi Ismail.

Dalam laporan Khamis lalu, The Red Warriors sekali lagi ‘bergelora’ apabila FAM membuat keputusan memotong 14 mata yang diperoleh skuad Piala Presidennya hasil empat kemenangan dan dua kali seri.

Hukuman itu dikenakan selepas mendapati Kelantan menurunkan pemain yang tidak sah membabitkan posisi penjaga gol dalam tujuh perlawanan sebaliknya menghadiahkan kemenangan 3-0 kepada pasukan lawan. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...