Friday, March 18, 2011

Pemain Selangor keletihan

Pemain Selangor keletihan

Devan akui skuad terpaksa hadapi jadual padat Liga Super April ini 

DETIK April ini disifatkan tempoh paling getir buat jurulatih Selangor, K Devan yang terpaksa membuat percaturan penuh teliti untuk memastikan skuadnya mampu meneruskan aksi cemerlang dalam saingan Liga Super.

Bagi Devan, sembilan perlawanan liga yang terpaksa diharungi dalam tempoh sebulan adalah sesuatu yang sukar dan berat, apatah lagi sebahagian besar pemainnya beraksi berterusan dalam tujuh perlawanan liga setakat ini.

“Kebanyakan pemain keletihan. Itulah sebabnya saya mengambil pendekatan merehatkan beberapa tonggak pada saingan Piala FA,” kata Devan yang yakin mampu mengekalkan kelebihan selepas kemenangan 3-1 ke atas Johor dalam suku akhir pertama di Stadium Shah Alam, Selasa lalu. 

“Selain itu, ada juga pemain yang cedera dan memerlukan rehat untuk pulih. Sememangnya, saya kini terpaksa memikirkan strategi terbaik untuk menghadapi situasi ini.” 

Tonggak serangan, Mohd Fadzli Saari tidak diturunkan ketika menentang Johor kerana masih cedera, selain Devan mengeluarkan kaptennya, Mohd Amri Yahyah dan Mohd Hardi Jaafar pada babak kedua bagi memberikan mereka rehat untuk perlawanan suku akhir kedua di Stadium Tan Sri Hassan Yunos di Larkin, malam esok. 

Devan berkata, satu lagi permasalahan yang dihadapinya ialah mencatur semula strategi taktikal selepas kehilangan penyerang Mohd Safee Sali yang berhijrah ke Indonesia baru-baru ini tetapi pemain sudah mula menunjukkan tanda-tanda mampu mengisi kekosongan itu. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...